donderdag 16 oktober 2014

De BozBezBozzel

We kregen de opdracht om een mythische wezen te maken van alleen karton. Aan de hand van plaatjes kregen Esther en ik al snel ideeën. Het idee was om een soort vuurvogel te maken met een kroon. (Voor magische krachten bijvoorbeeld.)


Betekenis
Geef aan op welke manier je de inhoud van de opdracht hebt verwerkt? Vertel daarbij ook welke associaties je hebt gehad bij het onderwerp.
We hebben de plaatjes goed bekeken en bedacht wat voor krachten het beestje kan hebben. Bij dit onderwerp moesten we gelijk denken aan films zoals Narnia.

Vorm
Leg aan de hand van je resultaat uit welke beeldaspecten je hebt toegepast. Waar in het werk is dat goed te zien? (eventueel detailfoto’s toevoegen).
We hebben onze vogel een grote staart gegeven en een kromme hals. (Om een bepaald karakter te geven.) Verder natuurlijk vleugels en een kroon.

Materie
Met welk materiaal heb je gewerkt? Wat vond je van het gebruik van dat materiaal? Had je een nog andere materialen of gereedschappen willen gebruiken en zo ja waarom?
We hebben alleen gewerkt met karton en stevig papier. Verder hadden we een snijplank nodig en mesjes. We hebben geen ander materiaal nodig gehad.

Beschouwing
Welke beelden heb je gebruikt om je te laten inspireren over het onderwerp? Welke beelden hebben je goede informatie gegeven over de beeldaspecten? Welke voorbeelden hebben je op een spoor gezet voor het werken met het materiaal en de techniek? Geef aan waar je dat in het werk duidelijk terugziet (eventueel detailfoto’s toevoegen).
We hebben de plaatjes gebruikt ter inspiratie. Het plaatje van de feniks heeft het meest laten zien hoe je een mooie sierlijke vogel-achtige maakt. Omdat de feniks een grote staart heeft met meerdere veren hebben wij gekozen voor verschillende stukken staart die samen een mooi effect geven.

Werkwijze
Had je al eens eerder met dit materiaal en deze techniek gewerkt? Wat heb je daarover nieuw ontdekt? Wat vond je lastig? 
We hebben eerder met dit materiaal gewerk maar niet met deze techniek. Het is best moeilijk om met deze techniek te werken omdat je niet mag lijmen en alles precies in elkaar moet passen. Ook moest je goed nadenken hoe je goede delen kon maken en hoe je die stevig moest bevestigen. Een moeilijke maar leuke opgave.

Onderzoek
Beschrijf en laat met beelden zien welke stappen je in het werkproces hebt gezet. Welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Hoe heb je de andere 5 componenten in dit proces meegenomen?
We zijn begonnen met het dier te ontwerpen. Als eerst de basis, namelijk de vogelvorm. Vervolgens zijn we gaan snijden en hebben we onderdelen toegevoegd. Tot slot hebben we een kroon gemaakt om het dier wat meest mytisch te maken. De kleuren moesten we grijs/zwart houden maar dat gaf wel een mooi effect. Het materiaal is een beetje ruw wat de veren mooi laat zien/voelen.

Wat vind je geslaagd? Leg uit.
De staart is mooi gelukt en de kroon ook. Verder ging de samenwerking goed en was de BozBezBozzel op tijd klaar.

Wat kon beter? Waarom?
Sommige delen zaten een beetje losjes omdat het niet goed verbonden kon worden. Maar de rest is onze BozBezBozzel volgens ons mooi gelukt!

Bij het maken van bovenstaande opdracht heb je beelden gebruikt als inspiratiebron. Geef van minimaal één door jou gebruikt beeld aan wat de functie is en beschrijf waarom je dat vindt.

Beeld

Functies
Goed de vormen laten zien van een vogel-achtig mythisch wezen. De staart is ook mooi te zien op dit plaatje en een bepaalde uitstraling heeft dit voorbeeld.

Beschrijving
Dit is een vuurvogel, ook wel feniks genoemd. Een mythisch wezen met vuurkrachten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten