donderdag 25 september 2014

Stadspark in herfstsferen - schilderopdracht.

Betekenis
Geef aan op welke manier je de inhoud van de opdracht hebt verwerkt? Vertel daarbij ook welke associaties je hebt gehad bij het onderwerp.
Ik heb eerst naar voorbeelden gekeken, om er achter te komen wat voor kleuren ik moest gebruiken en om de bomen mooi te kunnen na tekenen.

D.M.V de voorbeeld plaatjes kreeg ik al snel een leuk idee.

Vorm
Leg aan de hand van je resultaat uit welke beeldaspecten je hebt toegepast. Waar in het werk is dat goed te zien? (eventueel detailfoto’s toevoegen).
Ik heb geprobeerd diepte te krijgen in mijn schilderij. Zo heb ik de voorste boom groter getekend dan de kleine boompjes in de verte en is er op de voorgrond een heuvel. In het dal in een bos te zien.

Materie
Met welk materiaal heb je gewerkt? Wat vond je van het gebruik van dat materiaal? Had je een nog andere materialen of gereedschappen willen gebruiken en zo ja waarom?
Ik heb gewerkt met plakkaatverf en water. Ik vond het prettig om met deze verf te werken omdat, je de kleuren kon laten overlopen en mengen. Zo kreeg je mooie effecten. Ik heb geen ander materiaal nodig gehad.

Beschouwing
Welke beelden heb je gebruikt om je te laten inspireren over het onderwerp? Welke beelden hebben je goede informatie gegeven over de beeldaspecten? Welke voorbeelden hebben je op een spoor gezet voor het werken met het materiaal en de techniek? Geef aan waar je dat in het werk duidelijk terugziet (eventueel detailfoto’s toevoegen).
Ik heb voorbeeld plaatjes op internet opgezocht. (zie foto's)
Op foto 1 heb ik goed kunnen zien hoe je diepte krijgt in je schilderij.
Op foto 1 en 2 kun je goed de kleuren zien die je nodig hebt. Doordat het vele kleuren zijn had ik materiaal nodig wat ik goed kon mengen en waar ik overlopende effecten mee kon krijgen. Op mijn eindresultaat kun je goed het effect zien van de kleuren.

Werkwijze
Had je al eens eerder met dit materiaal en deze techniek gewerkt? Wat heb je daarover nieuw ontdekt? Wat vond je lastig? 
Ik heb al vaker met deze techniek en materiaal gewerkt omdat tekenen en schilderen een hobby van mij is. De techniek die ik heb geleerd gebruikte ik zelf vaak thuis.

Onderzoek
Beschrijf en laat met beelden zien welke stappen je in het werkproces hebt gezet. Welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Hoe heb je de andere 5 componenten in dit proces meegenomen?
Ik ben begonnen met een schets, dit was voor mij een makkelijke steun. De schets moest ik maken met verf maar dit was geen probleem. Later ben ik begonnen met de boom omdat de boom het middelpunt is van het schilderij. Daarna heb ik de rest van de bomen en de achtergrond gemaakt. Tot slot maakte ik de blaadjes die over het gras en die lucht vielen.Het component ruimte, omdat er een bepaalde ruimte ontstaan door je schilderij en een soort sfeer door de kleuren.

Eindoordeel

Wat vind je geslaagd? Leg uit.
Ik vind de grootste boom mooi gelukt, net als de verschillende kleuren blaadjes. De blaadje leken mij een moeilijke opgave, maar ik vind het goed gelukt.

Wat kon beter? Waarom?

De 'zonsondergang' kon beter. De kleuren lopen niet goed en de horizon is scheef. Ik vind dat het net lijkt alsof het bos in de brand staat. Dit kon ik alleen jammer genoeg niet corrigeren.

Bij het maken van bovenstaande opdracht heb je beelden gebruikt als inspiratiebron. Geef van minimaal één door jou gebruikt beeld aan wat de functie is en beschrijf waarom je dat vindt.

Beeld

Functies
Inspiratie geven en voorbeeld van diepte aspecten.

Beschrijving
Dit plaatje laat goed zien hoe de blaadjes van de herfstboom eruit zien en hoe je mooi diepte kan krijgen in je schilderij. Ik heb dit plaatje erg goed kunnen gebruiken.











Even voorstellen

Hallo allemaal,

Ik ben Kirsten Koelewijn en ik ben geboren op 18/05/1996, dit maakt mij 18 jaar.
Nadat ik was geslaagd voor mijn VMBO diploma ben ik doorgegaan voor de HAVO. Ik heb dit jaar mijn HAVO diploma gehaald en heb besloten door te studeren voor basisschool lerares, juf dus! Inmiddels ben ik dus 1e jaars HBO student op de HU in Amersfoort waar ik de opleiding PABO studeer. 

Ik heb deze weblog gemaakt om lessen en voortgangen bij te houden. Hier plaats ik voor mijn kunstvakken foto's en updates. Deze lever ik later in voor een beoordeling bij mijn leraren.

Iets persoonlijks om te vertellen is natuurlijk ook leuk. Ik woon bij mijn ouders met mijn broer en zusje, 2 hondjes en de kat. Ook heb ik een paard, was tevens mijn hobby is. Verder houd ik van tekenen en met vriendinnen afspreken.

Ik hoop dat jullie mijn blog met plezier lezen!

Mvg,

 Kirsten Koelewijn